torsdag 6 augusti 2015

Magnetröntgen

Igår va vi inne på en magnetröntgen med Zeke för att se om det växt ngt nytt eller om han fortfarande va fri från sin tumör.
Don började med att ta prover o sätta nålen.
När de va dags för sövning kl 13 fick han blåsa bubblor till han somnade så de gick väldigt smidigt och bra tycker jag. Kändes inte alls jobbigt med själva sövandet.
De som däremot kändes jobbigt va att vi inte skulle få reda på svaren på minst en vecka.
När Zeke fortfarande undersöktes så kom provsvaren och det visade sig att trombocyterna låg nere på 12 Så direkt när han kom upp från röntgen så satte dom igång att fylla på dom. Så nästa cytostatika som skulle börjat nu på måndag blev framflyttad. Vet inte hur länge en men hans kropp måste börja göra egna trombocyter först. Så måndag ska vi in o ta nya prover.
Han vaknade till runt 15.40 och piggade på sig rätt fort så kl 16 va vi på väg hem.

O nu idag fick vi ett oväntat samtal från linköping. Det va Zekes läkare som ringde o berättade att dom redan fått svar på röntgen! Och de visade att de inte börjat växa ngn ny tumör vid denna undersökning. Ni fattar inte hur glada o lättade vi blev. Men en är de endå inte över då saker fortfarande kan hända på vägen men vi måste endå få vara glada över detta för stunden. Och det är vi verkligen!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar